Franse literatuur

Een goed Frans Boek

wp_20161122_13_28_57_pro

Bij de eerste zin is het al te laat: Le bébé est mort. Het oudere zusje zal het niet halen. En l’autre die hen vermoordde heeft zichzelf willen ombrengen. Deze roman leg je niet meer weg. Want wat is er gebeurd? En waarom?

Mispak je niet, dit is geen platte sensatie maar wel een indringende psychologische thriller over de vervreemding in onze wereld. Sober en helder geschreven, soms ingehouden, soms nerveus en op het hoekige af. En spannend. Langzaam tekenen de contouren van het dreigende drama zich af, tot het verhaal definitief kantelt en de reddende engel zelf een engel in nood blijkt te zijn. Het zachte wiegeliedje uit de titel verkleurt tot een donker requiem.

Chanson douce is de tweede roman van Leïla Slimani, een voormalige journaliste. Ze won er begin deze maand de prestigieuze Goncourt mee, de oudste en belangrijkste Franse literatuurprijs. De prijs zelf levert geen geld op maar staat garant voor een stevige meerverkoop. Momenteel is de roman nog niet in het Nederlands vertaald. Misschien een uitgelezen kans om een goed Frans boek te lezen.

‘Chanson douce’ van Leïla Slimani, Gallimard, 240 blz., 2016

 

Lees ook  Een goed ‘Frans’ boek en Langzaam lezen

5 gedachten over “Een goed Frans Boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s