typische Franse uitdrukkingen

Zee-egels, maar niet in Peru

WP_20141207_002

Wachten in het station is best aangenaam, althans als er geen staking dreigt, je trein gewoon aangekondigd staat en je rustig je tijd kan verdoen met rondkijken. Zoals vorige week in de Gare du Nord van Parijs. “10 € le billet de train. Découvrez qu’il y a des oursinsailleurs que dans vos poches” afficheerde Ouigo, de lowcostmaatschappij van de SNCF. Daar was ik meteen even zoet mee.

Want zee-egels? In je zakken? Daar of elders, prikken doen ze altijd. Avoir un oursin dans la poche verwijst dus vast naar gierigaards die niet graag geld uit hun zakken halen, zoveel is duidelijk. En waar vind je nog zee-egels? Juist. Laat Ouigo nu net goedkope TGV-reizen aanbieden naar bestemmingen aan de Middellandse … zee: Marseille of Montpellier bijvoorbeeld. Voilà, boodschap van Ouigo goed ontvangen, en begrepen.

Een bezoekje aan de website bevestigt dat Ouigo –  hun naam “we go” doet het al vermoeden – dol is op jeux de mots. Hun november-promotie heet Ouigolloween (“Ouigo Halloween”, verduidelijken ze voor de slechte verstaander) en hun december- actie Ouigo Bells suggereert, zelfs zonder Jingle, feestelijke eindejaarsvoordelen.

Wil jij ook met Ouigo op reis? Dat kan. Maar opgelet, c’est pas le Pérou, zeggen ze zelf. Letterlijk en figuurlijk. Je komt er niet mee in Peru, maar wel in Marne-La-Vallée, Lyon, Aix-en-Provence, Nîmes, Montpellier en Marseille. En geef toe, voor geen geld: 10 €, c’est pas le Pérou!

imagesXCRYHFX2

2 gedachten over “Zee-egels, maar niet in Peru

  1. Behalve Jeff Koons en La Bohème, levert een weekendje Parijs ook een leuke “andere taal” op! Bij de alerte Christ’l of course.
    Lucrèce

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s