Podcasts Frans

Over een man en zijn GPS

936bf392-9c02-11df-8a84-7c641039565e[1]

Doe je het soms ook, redetwisten met je GPS? En niet altijd even tactvol? Begrijpelijk, want vaak weet je het écht beter. Zeker bij omleidingen; dan voert zo’n GPS je halsstarrig in rondjes. Negeren is dan een mogelijke oplossing. Of nog: druk op de toets, geluid uit.

De GPS van Olivier Paulet zwijgt echter nooit, behalve wanneer ‘ze’ mokt, haar gelijk wil halen of meer aandacht verwacht. Olivier en Madame GPS vormen niettemin een goed team. Ze amuseren elkaar onderweg met spelletjes (“Tu veux qu’on fasse un: ni oui, ni non?  – Oui – Ah, t’as perdu!”), gaan naar de autocinema (“Tu peux me tourner vers le pare-brise s’il te plaît, que je puisse voir?”) of een drive-inrestaurant (waar ‘zij’ mag bestellen), vallen in panne, enzovoort. Niet echt natuurlijk, wel op de radio.

Het feuilleton bestaat uit 15 episodes van elk maximum 2 minuten en heet Direction assistée. Letterlijk betekent dat servo of stuurbekrachtiging, maar wie bv.naar Excès de vitesse, Star Wars, Resto Drive of Une Panne luistert, begrijpt meteen de woordspeling.

France Culture zond de radioreeks voor het eerst uit in 2012. Tot plezier van vele fans staat het deze zomer terug op het programma. Klik hier voor een voorproefje (Olivier geeft uitspraakles) of hier voor de volledige serie. A ne pas manquer!

P.S.  Misschien ook het proberen waard: de taal van je GPS instellen op Frans.

Voor andere luisterboeken of hoorspelen, lees ook: Een goed ‘Frans’ boek

Linkedin: be.linkedin.com/in/christlverbert/nl        

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s